Schoorsteenrenovatie door Van der Put Voegwerken

De schoorsteen staat bovenop het dak. Mooi, daar heb je geen omkijken naar. Helaas werkt het niet zo. Ook de voegen van de schoorsteen worden in de loop der tijd poreus. Van der Put Voegwerken renoveert deze.

De werkzaamheden van het voegbedrijf uit Tilburg

De schoorsteen, je staat er niet te vaak bij stil. Mensen bellen dan ook pas voor het controleren van de schoorsteen als er stenen los op het dak liggen of als er lekkage is ontstaan. Het verzanden van de voegen kan zelfs voor lekkende rookkanalen zorgen. Dit is erg gevaarlijk, omdat er koolmonoxide in de rook zit. Niet zeker waar je op moet letten? De meeste problemen worden hier even kort voor je op een rijtje gezet:

.

  • Door het stoken kunnen de stenen scheuren.

  • Vriest het buiten? IJs zet uit. Als een schoorsteen eerst natregent en daarna bevriest, komt dit de kwaliteit van de stenen en voegen niet ten goede.

  • Nederland kent natte periodes. Zure regen tast het voegwerk ontzettend aan.

  • Door storm kunnen de stenen los komen te liggen.

  • Het lood van de schoorsteen krimpt en zet uit door de vele temperatuurschommelingen, waardoor er scheuren in het lood ontstaan.

Laat de schoorsteen dan ook renoveren door een echte vakman. Voegbedrijf Van der Put komt naar je toe om de staat en de hoeveelheid vervuiling van de schoorsteen te bekijken. De schoorsteen wordt daarna gereinigd en oude voegen worden verwijderd en vervangen door nieuwe. Afhankelijk van de situatie kan de schoorsteen na de renovatie eventueel worden geïmpregneerd.

 

Is je schoorsteen aan reparatie of zelfs vervanging toe? Van der Put Voegwerken verricht alle werkzaamheden zelf tegen een scherpe prijs. Bel: Richard 06 38 63 63 67 - Johan 06 14 73 05 52.

Contact opnemen

Schoorsteenprojecten

.

  • Lood en pet

  • Martinitorenstraat